dover-college-logo
Pinterest Google+ twitter Facebook rss
Contact us | Directions to find us | Calendar

Boarding Refurbishment Programme

School House with skipAs part of Dover College’s ongoing vision and development, this year has seen the start of an extensive refurbishment programme of our boarding and day pupil facilities.
The project involves some major reconfiguration and redesign of over 100 bedrooms and communal spaces, ensuring a balance of socialising and private study areas.
The modernisation is sensitive to the existence of original features such as fireplaces, plaster mouldings and skirting boards.
The refurbishment is planned to be executed in two phases, starting with the boys’ accommodation of both Leamington and School House with an anticipated completion date of September 2014. The second phase will be focussed on the girls’ quarters.
Excellent progress has been made in both Leamington and School House and we are pleased to be able to show you through photographs, how fantastic it is looking now.
We trust that you will share our enthusiasm for this exciting development.

Setting the tone

Dover College is proud of its heritage so each House will be set a tone based on the palette of their House colours. Leamington will keep to purple tones whilst the School House red will be embraced in the choice of accessories and soft furnishings.

More than a place to sleep

School House study bedroomThe refurbishment of the Houses includes single study bedrooms and shared bedrooms to create warm, light and full of storage spaces.
Each room will feature a study desk with drawers and comfortable chair with natural light from the window.
There will also be a large full-height wardrobe with a full length mirror, under-bed cupboards and Wi-Fi access.

A home away from home

Each room will be finished according to a palette of House colours. The textures and colours will support a strong sense of House pride while allowing pupils to personalise their own space for a home away from home feel.
Warm wood and cream tones give pupils a place where they will enjoy studying, resting and playing.

The corridors and stairs

The corridor walls will be redecorated in contemporary tones adorned with pictures of school life. The floors will be carpeted to soften the movements of pupils.

Kitchens

kitchen with boysKitchens are being fitted where possible to allow for cooking classes and socialising to take place.

The heart of the House

The Common Rooms in each of the Houses are large, well proportioned with good natural light.
The refurbishment includes restoring some original features and to give each room its own individual character.
Areas of play, study and socialising are defined by furniture elements such as long tables and benches as well as comfortable sofas and armchairs with a variety of  modern upholstery.
There will also be flat screen televisions, games and a sound system.

Photo gallery